Volg ons op Twitter

Archief

Op 15 juni 2013, de 1ste Parelhuis Vriendendag, konden wij ons Sponsorplan aan onze gasten presenteren. Omdat wij voor alle kinderen van het Parelhuis een vriend in Nederland zoeken staat vanaf nu de informatie ook op onze website. Mocht u meer informatie willen, neem dan gerust contact met ons op.
Ter info: Wij hebben voor alle kinderen sponsorvrienden gevonden!

Het Parelhuis:

Het Parelhuis is een initiatief van mevrouw Annie Bischop. Sinds 1970 is zij werkzaam in Suriname.

Eerst bij de Indianen in het binnenland en daarna jaren in de gehandicapten zorg. Toen zij de schrijnende situaties zag waarin met HIV besmette kinderen verkeerden wist ze zich een nieuwe taak: De opvang van deze kinderen. In Suriname is het voor familie bijzonder moeilijk om zelf te zorgen voor een kind met HIV. Vooroordelen, angst en onwetendheid spelen daarbij een grote rol evenals de economische situatie van gezinnen maakt het moeilijk om goed voor dit familielid te kunnen zorgen.

Op dit moment is het Parelhuis een thuis voor 15 kinderen met het HIV virus.

Een aantal van hen hebben nog familie die betrokken is, er zijn er ook die door Aids hun ouders al verloren hebben.

15 zieke kinderen die bovenal gewone kinderen zijn. Samen spelen, leuke dingen doen. Samen ruzie maken, een buil vallen. In het Parelhuis ervaren ze dat ze gewoon kind mogen zijn. Met beperkingen uiteraard, want hoewel HIV/AIDS tegenwoordig onder de chronische ziekten kan worden geschaard, is het nog altijd een slopende ziekte die levenslang zwaar medicijngebruik en medische controles vraagt. Hiervan afwijken heeft helaas nog altijd de dood tot gevolg.

Het SPONSOR plan:

Het sponsor plan heeft als doel om een lange afstand vriendschap te laten ontstaan tussen een sponsor en één van de kinderen uit het Parelhuis. Sponsors kunnen individuen maar ook families, kerkgenootschappen of diverse groepen zijn. Sponsors zijn mensen die graag betrokken willen zijn bij het Parelhuis en dit doen door één kind uit het Parelhuis financieel en emotioneel te ondersteunen.

Het sponsor plan gaat uit van een ‘win, win, win’ situatie. Onze parelkinderen kunnen kwalitatief goede zorg krijgen. Ook vergroot het hun gevoel van veiligheid en eigenwaarde door de wetenschap dat mensen aan hen denken en om hen geven. Door de maandelijkse financiële ondersteuning krijgt dit kind in het Parelhuis liefde en verzorging, na een gezin het beste voor dit kind.

Het Parelhuis krijgt door de financiële ondersteuning van de sponsoren de zekerheid dat er iedere maand geld is voor eten, drinken, medicatie, etc. Kortom, alle partijen winnen door sponsor vriendschap.

Voor een bedrag van € 10,- per maand per kind kunt u een sponsor zijn.

U krijgt dan van uw sponsorkind een foto en wat uitgebreidere informatie. Wij zullen u dan minstens één keer per jaar op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom uw sponsorkind. Ook zullen wij stimuleren dat er reacties komen van uw sponsorkind zelf zodat er een wederkerige relatie kan ontstaan.

Het is mogelijk, zo niet wenselijk dat u post stuurt aan uw kind. Een leuke kaart, brief of met de verjaardag een klein presentje (niet duurder dan € 5,-) wordt zeer gewaardeerd! Het is niet mogelijk om de volledige verzorging uit de € 10,- per kind te betalen, dit zult u wel begrijpen. Uw gift voor het sponsorkind zal worden gecombineerd met andere giften. Op deze manier krijgt wel ieder parelkind een sponsorvriend op afstand.